Att ha hemmet som arbetsplats

Avhannah

Att ha hemmet som arbetsplats

Visst går det att jobba hemifrån i ganska många olika yrken numera. Särskilt efter pandemin har det blivit rätt uppenbart hur mycket som kan skötas på distans utan att man behöver åka till någon särskild arbetsplats. Självklart beror det en del på vilket yrke man har men också vilken arbetsgivare, för alla arbetsgivare är inte lika positiva till det där att inte ha full uppsikt över personalen på arbetstid. Det kan man komma runt om man blir sin egen arbetsgivare, det vill säga startar eget företag. Steget kan tyckas stort men det är inte alls så märkvärdigt som det kanske låter.

Gå en utbildning hemifrån

Gillar du att jobba med skönhet och människor så kan du till exempel börja med att gå en lashlift-utbildning och även det går att göra hemifrån, såklart. Du lär dig teori på tider som passar dig och får öva praktiskt på flera modeller som du kan ta emot och behandla på samma sätt som du i framtiden kommer att ta emot dina kunder när du börjat jobba hemma. Genom att gå en lashlift utbildning och certifiera dig visar du att du är seriös och kunnig så kunderna kan känna att de är i trygga händer oavsett vilken lokal du använder för dina behandlingar. Efterfrågan på lashlift är stor och genom att gå en sådan här distansutbildning kan du när du är klar se fram emot en stor och intresserad grupp kunder som kommer att ge dig din framtida försörjning. Eftersom en lashlift har begränsad hållbarhet är det en riktigt smart utbildning som leder till ett yrke där kunderna kommer tillbaka med jämna mellanrum. Eftersom det går åt mycket mer tid att hitta nya kunder än att behålla gamla är det förstås ett väldigt bra utgångsläge.

Skönhetsbehandlingar av olika slag

Det finns ju även andra behandlingar av liknande karaktär, till exempel browlift, och du kan även välja en kombinerad variant med både browlift och lashlift utbildning om du föredrar det. Båda kurserna gör du hemifrån med tydliga anvisningar och genom att du jobbar med kursen hemifrån får du som en bonus den säkerhet som behövs för att du längre fram ska kunna ta emot och behandla kunder när du startat din egen verksamhet. Studera hemma och jobba hemma helt enkelt. Du kan självklart kombinera det hela och både studera och jobba samtidigt om du vill. Börja med att certifiera dig för lashlift så du kan ta emot dina första kunder direkt. Om du inte blir fullbokad är det smart att utnyttja stunderna som blir över för fortbildning inom nya områden så du kan bredda din verksamhet successivt. Du blir din egen chef, sätter dina egna arbetstider. Du säljer in dina tjänster till egna kunder, som i den här branschen dessutom ofta brukar bli återkommande ,vilket ger bättre lönsamhet på sikt. Bättre kan det väl inte bli?

Om författaren

hannah administrator