Så underlättar ett städat hem distansarbetet

Avhannah

Så underlättar ett städat hem distansarbetet

Distansarbetar du hemifrån? Då känner du säkert igen dig i att hemmiljön är viktig för att du ska orka jobba på. För de allra flesta underlättar ett städat hem jobbdagen. Smuts och röra kan nämligen göra så att man får svårare att fokusera på uppgiften man har framför sig. Om det är för stökigt hemma kan det dessutom lätt bli så att man går och småplockar med exempelvis disk och tvätt i stället för att göra det man tänkt. På så sätt blir arbetsdagen längre än vad den ska.

Anlita städhjälp för att hålla arbetsplatsen ren

När du jobbar hemifrån är hemmet din arbetsplats. Om du tänker dig vilken vanlig arbetsplats som helst gör ledningen sitt bästa för att anlita rätt sorts lokalvård med allt vad det innebär. Att ha det rent på jobbet är nämligen en fråga om arbetsmiljöansvar. En bra arbetsmiljö kräver helt enkelt regelbunden städning. Så är det ju även hemma hos dig, och än viktigare blir städrutinen när du dessutom har hemmakontor.

Precis som den traditionella arbetsplatsen anlitar lokalvård kan du anlita hemstäd via ett städbolag. Kanske kan du göra en deal som innebär att företaget du jobbar för även betalar en viss del av städningen och därmed inte bara för hemmakontoret? Kolla! Genom att anlita regelbunden städhjälp ser du till att du alltid börjar arbetsdagen i en ordningsam anda. Visst är det väl också så att det blir enklare att städa skrivbordet när resten av miljön ser prydlig ut? Det ena föder det andra.

Städa hemmet och få en bättre arbetsmiljö

Det finns många olika aspekter av varför en bra arbetsmiljö är viktigt. Regelbunden lokalvård och med den ett städat kontor ger inte bara bättre fokus, trivseln ökar generellt. I längden är det ganska oinspirerande att sitta på en arbetsplats som är stökig och tråkigt inredd. Ge med andra ord hemmakontoret lite extra omsorg, så kommer du snabbt märka hur mycket enklare arbetsdagen blir. Städning är ett sätt att pyssla om kontoret, att ställa dit ett par krukväxter, hänga upp gardiner och skaffa bra belysning är andra vägar. En kombination av städning och inredning brukar fungera allra bäst.

Att koppla av blir svårare när den fysiska miljön är rörig. För många distansarbetare är arbetsuppgifterna stressande i sig, så det gäller att skapa en lugn miljö. Vad som är lugnande skiljer sig från person till person, som exempel tenderar vissa färger att stressa somliga medan andra mår bra av att ha färgerna runt omkring sig. För en del är det viktigt att var sak har sin plats, samtidigt som andra gillar kreativt kaos. Fyll hemmakontoret med saker som känns meningsfulla för dig. Se bara till att torka av ytorna med jämna mellanrum för att undvika att få stora dammråttor.

Om författaren

hannah administrator