Att hålla sig snygg trots hemarbete

Avhannah

Att hålla sig snygg trots hemarbete

Under den långa pandemin vi nu har genomlidit så är de flesta vana vid hemarbete, antingen på heltid eller deltid. Med detta har många också fått erfara hur det är att jobba framför datorn i joggingbyxor och kanske med en kavaj på överkroppen när man deltar i möten.

Ja, hemmakontorsklädseln är i många fall riktigt roande att se. Inte minst då också många glömmer att sminka sig och ser risiga ut i håret från morgon till kväll. Men trots att hemarbete är vanligt idag så är det lätt hänt att man tappar bort sig lite då och då och känner sig en aning oattraktiv. Då kan det vara bra att piffa till sig ibland, om än för sin egen skull. Kanske med botox eller någon annan skönhetsbehandling.

Det finns mycket du kan göra själv för att må lite bättre, såsom att boka tid för botox eller fillers. Eftersom du endast kan få lite blåmärken av botox så kan du återgå till jobbet snabbt och dessutom inte heller behöva oroa dig för att se skrämmande ut eftersom du jobbar hemifrån.

Klä upp dig – för dig själv och för andra när du kan

Det är lätt att pyjamasen sitter på under hela dagen men i den mån du kan är det viktigt att du ibland klär dig i vanliga kläder bara för att känna dig lite fin. Annars kan du lätt känna dig som att du befinner dig i en nedåtgående fulhetsspiral. Köp gärna något nytt till dig själv även om du jobbar mycket hemma och om du kan så bege dig till kontoret då och då. Det ger dig tillfälle att vara snygg och träffa fler människor.

Använd bekväma men snygga kläder inför möten

Även om du jobbar hemma så måste många ha möten med kunder eller medarbetare regelbundet. Ta på dig något snyggt men bekvämt så du slipper byta mellan möten och på så sätt spara tid och energi. Undvik munkjacka, det kan tyckas lite väl oproffsigt i kundens ögon. Ta hellre på dig en skjorta eller en tröja. Det kommer visserligen inte synas alltför mycket på datorskärmen vad du har på dig, så tillvida du inte filmas av kameran på ett längre håll om du till exempel håller en presentation eller liknande.

Gör fint omkring dig

Om det är kalt och tråkigt omkring dig på ditt hemmakontor så är det lätt hänt att du själv inte bryr dig så mycket om hur du själv ser ut. Det kan därför vara en bra idé att snygga till det omkring dig och göra ett mysigt arbetsrum med blommor och fotografier, något personligt som passar. Tänk också på ergonomin och vilken stol du använder, om du använder ett höj- och sänkbart bord och hur dina datortillbehör känns. Idag finns det en rad olika alternativ och lösningar så att det även ska kännas bra att arbeta hemma. Din arbetsgivare är även skyldig att ge dig det som behövs om du tvingas arbeta hemma av en eller annan orsak.

Om författaren

hannah administrator