Ta hand om bostadsrätten när du arbetar hemifrån

Avhannah

Ta hand om bostadsrätten när du arbetar hemifrån

Det är härligt att kunna jobba hemifrån. En dröm för många. Men din bostad blir då än viktigare eftersom du tillbringar extra mycket tid hemma. Om du har en bostadsrätt är det klokt att du tar hand om den, så att den både ökar i värde och att du har en bra arbetsmiljö.

Professionell fastighetsförvaltning av bostadsrättsföreningen

Att köpa en bostadsrätt är en god investering. En möjlighet att kunna bo där du verkligen vill. Du betalar till dig själv, istället för till en hyresvärd. Men det är viktigt att din bostadsrättsförening sköts på bästa sätt. Du vill att byggnaden ska vara säker, att alla föreskrifter och regler uppfylls, att viktiga stambyten och investeringar görs och naturligtvis att det är snyggt och trevligt. Förutom att din bostad på sikt även ska öka i värde. Det är många bostadsrättsföreningar som överlåter all fastighetsförvaltning åt Nabo. Det är ett smart sätt att garantera att allt från ekonomi och juridik till teknisk förvaltning sköts på ett professionellt sätt. Det minskar också risken för problem och dåliga relationer i bostadsrättsföreningen. De kan hjälpa din bostadsrättsförening med både den juridiska, ekonomiska och tekniska fastighetsförvaltningen, så att du i lugn och ro kan fokusera på ditt arbete.

Arbeta hemifrån

Det finns många fördelar med att arbeta hemifrån. Först och främst är du på arbetet på en gång. Du behöver inte spendera en massa tid på att förflytta dig mellan bostad och jobb. Många som jobbar hemifrån gör det också för att kunna driva eget företag. Det är mycket billigare att ha kontoret hemma i lägenheten eller radhuset, än att behöva hyra kontor. Dock är det viktigt att verkligen skapar en bra arbetsmiljö. Du bör ha ett särskilt kontor eller skrivbord som du arbetar vid. Så att du lättare kan göra skillnad mellan arbetstid och fritid. Investera i en ergonomisk skrivbordsstol och du bör helst även använda ett höj- och sänkbart skrivbord. En bra investering för hälsan. Det är också smart att försöka få in så mycket rörelse i vardagen som möjligt. Ett tips är då att bostadsrättsföreningen bygger gym i källaren, ifall det finns flera bostadsrättsinnehavare som är intresserade av att kunna träna på hemmaplan. I annat fall är det klokt att köpa träningsredskap som du kan använda i hemmet.

En stor fördel med att behöva åka iväg till en arbetsplats är att du måste gå till och från jobbet och även röra på dig på själva arbetsplatsen. När man bor i lägenhet kan det dessvärre lätt bli väldigt få steg under en dag. Därför är det klokt att du medvetet planerar in att röra på dig flera gånger under dagen. Börja arbetsdagen med att ta en snabb morgonpromenad innan du sätter igång att jobba. Ta även en minipromenad efter lunch och se till att du reser på dig flera gånger under ditt arbetspass. För att få mer intryck och motion kan du också gå iväg till ett kafé för att arbeta eller så hyr du en stol på ett kontorshotell en gång i veckan.

Om författaren

hannah administrator