Arbeta hemifrån – mer effektivt än någonsin!

Av155cm.se

Arbeta hemifrån – mer effektivt än någonsin!

Jobbar du på distans, eller tänker du prova att göra det?

Distansjobbets historia är mycket ung och liksom med allt ”nytt” fanns det ett kraftigt motstånd från början – innan myndigheter och företag såg att man faktiskt tjänade på det. Från början fanns heller inte den teknologi vi har idag och från vissa håll uttrycktes rädsla att man inte skulle utföra sina arbetsuppgifter om man befann sig i bostaden.

Distansarbete effektivt

Pandemin satte ännu högre krav på både teknikutveckling och hemarbete, och nu blev det uppenbart att detta var en bra lösning för de flesta företag vars verksamhet kunde nyttja distansarbetet. Dessutom blev medarbetarna på distans både effektivare och gladare.

Planera bättre

Planeringen med jobb och familj fungerar för det mesta också bättre vid distansarbete, framförallt inom de jobb som inte är bundna till exakta tider. Generellt blir människor både gladare och mer effektiva när hela livssituationen fungerar, vilket kommer förstås arbetsgivaren till godo.

Bra jobb att utföra hemifrån

Arbetsmarknaden för distansjobb har ökat kraftigt. Det finns flera tusen jobb att söka med varierande erfarenhetsnivåer. Naturligtvis behöver du vara van att jobba vid datorn för att söka och välja bland alla dessa jobb.

Här är exempel på några distansjobb:

Är du duktig på att skriva och har lätt för språk? Det söks mängder av skribenter eftersom stora delar av marknadsföringen nu sker online istället för i mer fysiska kanaler. Detta innebär att det behövs duktiga människor som kan formulera sig attraktivt för att skapa kampanjer online, skriva artiklar ett annat innehåll som profilerar och attraherar.

Översättare söks hela tiden till flera olika språk. Det handlar förstås om att göra översättningar som ska publiceras online eller i ett sammanhang. Här gäller det också att du kan uttrycka dig attraktivt i text samt att du förstås behärskar de båda språken som uppgiften handlar om.

Du kan egentligen utföra vilket ”back office” som helst hemifrån eftersom tekniken tillåter att du kan ha samma tillgång till olika servrar och uppkopplingar som om du satt på ett kontor. Du kan också vara telefonsupport hemifrån.

Gillar du aktier och valuta? Detta är lite mer riskfyllt men det finns många som har ”trading” som ett yrke. Via en trading-plattform behöver du heller inte investera större summor till att börja med – men var medveten om att du också kan förlora dina pengar. Skaffa dig kunskap!

Du kan exempelvis bli bloggare. Då behöver du ha något att säga som är intressant, ju fler människor som följer dig desto större möjlighet har du att sälja annonser till företag som vill synas. Det är idag ett yrke att blogga och tjäna pengar på att sälja annonser.

Större frihet

Det finns naturligtvis många flera olika distansjobb, det här är bara några av många inspirerande exempel. Om du vill planera din egen tid och ha större frihet är det perfekt för dig att arbeta hemifrån. Du behöver förstås disciplin, hemarbete passar inte alla, men för dig som har disciplin och förmåga att utföra saker på egen hand är det ett toppenjobb.

Om författaren

155cm.se